| Mecha Anime | |
|
+12Yumigami-Marie Nyxie Rateptaker roverandom DobraKlopa Naga GunBaba fingolfin Smak Johnny Dbk1998 anime_rules 16 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
anime_rules Ultimate Power Otaku

Broj postova : 363 Join date : 23.08.2012 Age : 29 Lokacija : ispred monitora
 | Naslov: Mecha Anime 8/9/2012, 12:40 pm | |
| Evo pokrećem temu o jednom od mojih omiljenih žanrova - mecha anime. Tematika s divovskim robotima i epske borbe samih me jako privlače pa me zanima vaše mišljenje o mecha animeima. Volio bih i da navedete svoje omiljene, a kako pokrećem temu red bi bio da ja započnem.
Code Geass - Za mene vrh vrhova, nešto najbolje što sam pogledao, ima sve: urnebesna akcija, odlična priča, šokovi, preokreti, genijalni likovi, a uz sve to i jako emotivno, čak sam i zaplakao kad sam vidio završetak. REMEKDJELO!!!
Neon Genesis Evangelion - Istinski klasik, jedan od najpopularnijih i najkontroverznijih animea uopće. Unatoč zastarjeloj animaciji preporučio bih ga svakome, ovo svakako treba pogledati. | |
|
 | |
Dbk1998 Ultimate Power Otaku

Broj postova : 408 Join date : 19.07.2012 Age : 25 Lokacija : Dubrovnik
 | Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 1:13 pm | |
| Ja i nisam baš ljuditelj Mecha animea. Ali Code Geass i Evangelion su kako čujem od svakoga odlični i moram si nać vremena da ih pogledam. | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 1:23 pm | |
| Slazem se sa ova dva primjera, iako ja osobno Evangelion ne bih stavio pod mecha anime posto SPOILER ALERT !!!! Evangelioni nisu roboti, nego donekle ziva bica.
@Dbk
Obavezno pogledaj film The End of Evangelion, inace ti nece nimalo bit jasno sto se dogadjalo u zadnje dvije epizode, a jos k tome film ima jedan od najpamtljivijih trenutaka u povijesti animea.
U ovo bi jos dodao Gundam serijal koji postoji vec ko zna kolko godina i ima vjerojatno jos vise verzija. |
|
 | |
Dbk1998 Ultimate Power Otaku

Broj postova : 408 Join date : 19.07.2012 Age : 25 Lokacija : Dubrovnik
 | Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 3:27 pm | |
| Znači da prvo pogledam svih 26 epizoda pa onda ostala 4 filma ili samo end of evangelion? Čitao sam da je kraj kontoverzan i nejasan i da su autori dobijali prijeteća pisma zbog tog kraja. Možeš li mi malo objasnit? | |
|
 | |

| Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 4:10 pm | |
| - Dbk1998 je napisao/la:
- Znači da prvo pogledam svih 26 epizoda pa onda ostala 4 filma ili samo end of evangelion?
Čitao sam da je kraj kontoverzan i nejasan i da su autori dobijali prijeteća pisma zbog tog kraja. Možeš li mi malo objasnit? Prvo pogledaj svih 26 epizoda pa onda End of Evangelion koji će ti dodatno objasniti završetak. Evangelion filmovi samo ponavljaju radnju tv serije sa sitnim izmjenama pa njih slobodno možeš preskočit. | |
|
 | |

| Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 4:18 pm | |
| Evo i openinzi od Code Geass i Neon Genesis Evangelion, obožavam ih: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 4:29 pm | |
| - anime_rules je napisao/la:
- Dbk1998 je napisao/la:
- Znači da prvo pogledam svih 26 epizoda pa onda ostala 4 filma ili samo end of evangelion?
Čitao sam da je kraj kontoverzan i nejasan i da su autori dobijali prijeteća pisma zbog tog kraja. Možeš li mi malo objasnit? Prvo pogledaj svih 26 epizoda pa onda End of Evangelion koji će ti dodatno objasniti završetak. Evangelion filmovi samo ponavljaju radnju tv serije sa sitnim izmjenama pa njih slobodno možeš preskočit. Točno to... a od 4 najavljena remake filma, tek su 2 izasla. Treci dolazi ove zime, a cetvrti negdje druge godine. A sto se tice kraja i prijetecih pisama. To je istina. Zadnje dvije epizode su cista psihologija i dogadjaju se u glavi glavnog lika. U niti jendoj epizodi nije prikazano, niti natuknuto kako je Shinji (glavni lik) dosao do takvog stanja uma. To je JAKO razljutilo fanove koji su ne samo slali prijeteca pisma i mailove, nego su posarali zidove studia Gainax [You must be registered and logged in to see this image.]Zbog toga su nastali filmovi Death and Rebirth i The End of Evangelion. Death and Rebirth samo prikazuje dogadjaje iz animea u kratkim clipovima i dodaje sitne detalje. The End of Evangelion sluzi kao dopuna za zadnje dvije epizode i konacno objasnjava sto se zapravo dogodilo. Ufff... i need a beer |
|
 | |
Johnny Moderator

Broj postova : 799 Join date : 30.08.2011 Age : 29 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 4:49 pm | |
| - Dbk1998 je napisao/la:
- Ja i nisam baš ljuditelj Mecha animea.
Ali Code Geass i Evangelion su kako čujem od svakoga odlični i moram si nać vremena da ih pogledam. Sign Zasad sam od toga gledao Asura cryin' (koji mi je dobar zbog priče, a ne zbog boom-boom) i Kanazuki no Miko (samo započeo, yuri it is). | |
|
 | |

| Naslov: Re: Mecha Anime 8/9/2012, 5:43 pm | |
| - House196 je napisao/la:
- Slazem se sa ova dva primjera, iako ja osobno Evangelion ne bih stavio pod mecha anime posto SPOILER ALERT !!!! Evangelioni nisu roboti, nego donekle ziva bica.
@Dbk
Obavezno pogledaj film The End of Evangelion, inace ti nece nimalo bit jasno sto se dogadjalo u zadnje dvije epizode, a jos k tome film ima jedan od najpamtljivijih trenutaka u povijesti animea.
U ovo bi jos dodao Gundam serijal koji postoji vec ko zna kolko godina i ima vjerojatno jos vise verzija. Mobile Suit Gundam 00 je jedan od animea koje trenutno gledam, dobar je, ali zasad me nije nešto posebno dojmio, još čekam ''ono nešto''' da me obori s nogu, nadam se da će i doći. | |
|
 | |
Smak Anime Warrior

Broj postova : 140 Join date : 06.08.2012
 | Naslov: Re: Mecha Anime 9/9/2012, 3:03 pm | |
| Od Mecha animea u dobrom sjećanju mi je ostao Samurai 7. Solidna animacija, neloša radnja te rezuckanje mechova katanom nikada ne dosadi  . Ako baš volite Mechove a niste previše izbirljivi ovo je djelo za vas. Nažalost ako se ne voli mechove ovaj anime neće nikoga zadržati više od 5 epizoda a imao je puno više potencijala. | |
|
 | |
fingolfin Moderator

Broj postova : 742 Join date : 22.04.2012 Age : 32
 | Naslov: Re: Mecha Anime 10/9/2012, 7:44 am | |
| Nisam gledao puno mecha animea, a od onih koje sam gledao Code Geass i Neon Genesis Evangelion su najbolji... | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Mecha Anime 16/9/2012, 4:32 pm | |
| Pogledao filmove iz Evangelion Rebuild serije. Evangelion 1 ( ili 1.01 ili 1.11 ovisi dal gledate kino, DVD ili Bluray verziju koje se btw razlikuju samo po broju pixela) je vecinom retelling prvih nekoliko epizoda. Novi izgled mu jako pase, anđeli su dobili par novih fora zahvaljujuci boljoj animaciji. Prica je promijenjena u nekim detaljima npr. Shinji za Lilith saznaje puno ranije i na samom kraju filma je nesto totalno novo. Kad sam vec kod totalno novog, Evangelion 2 (ili 2.02 ili 2.22 isto kao i prvi film) je upravo to. Skoro sve je novo. Radnja je JAKO promijenjena, neki likovi su drugaciji npr. Asuka vise nije Soryu nego Shikinami i ima drugaciju "premijeru", pojavljuje se nova pilotkinja i Evangelioni i to odmah na pocetku. I sve te promjene su NABOLJE. Osim sto ljepse izgleda (reboot FTW  ) nova prica je puno napetija i zanimljivija od originala. Prema svemu sudeci Rebuild of Evangelion ce se, kad zavrsi, drasticno razlikovati od originala i samo bi oni najluđi fanatici rekli da je to losa stvar. Sve u svemu VELIKA preporuka i jedva cekam treci film ove zime Edit: Zaboravio sam jednu vaznu stvar. Filmove je, kao i seriju, preporucljivo gledat na bilo kojem od ova tri jezika: japanski, engleski i njemački. U sve tri verzije glumci su izvrsni i koju god da odaberete, CISTI WIN I za kraj, nacin na koji cenzuriraju golotinju u filmovima je nesto najgenijalnije sto sam vidio |
|
 | |

| Naslov: Re: Mecha Anime 18/9/2012, 12:31 pm | |
| Ja sam mislio da su Evangelion filmovi praktički NGE samo s boljom animacijom, ali sad ću ih sigurno pogledati. | |
|
 | |
GunBaba Anime Star

Broj postova : 28 Join date : 01.05.2013 Age : 28 Lokacija : Split
 | Naslov: Re: Mecha Anime 28/5/2013, 5:00 pm | |
| Svi zaboravljaju Gurren Lagann, a on je puno više mecha nego npr.Code Geass,Code Geass je odličan,ali on se više bazira na priču i likove dok je Gurren Lagann čak i nazvan po glvanoj mechi,a ti roboti se ojačavaju do nevjerojatnih razina,čak iznad DBZ-a.
Čuo sam i za anime koji se zove Giant robo koji je valjfa mecha, a tu je i Big O.
Eto da spomenem neke serijale koji dosad nisu ovdje spomenuti. | |
|
 | |
Naga Anime Star

Broj postova : 19 Join date : 02.09.2013 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Mecha Anime 2/9/2013, 10:52 pm | |
| Oh... pogledao sam previse mecha. Definitivno jedan od žanrova na kojih se prodajem  I definitivno se veselim novoj Gainaxovoj mechi na kraj ljeta. (studio nije jos definitivan) Ovo bi bila moja top lista: 1. Neon Genesis Evangelion (i takodjer moj najdrazi svih vremena) 2. Bokurano 3. Gunbuster/Diebuster 4. Gurren Lagann 5. Code Geass 6. Zegapain 7. Turn A Gundam (jedini Gundam osim WITP koji mi se svidio) | |
|
 | |
DobraKlopa Anime Star

Broj postova : 20 Join date : 21.08.2013
 | Naslov: Re: Mecha Anime 3/9/2013, 8:19 pm | |
| Oke trebam pomoć, naime sječam se jednom da sam vidio neki anime gdje su ljudi kao imali neko naselje pod zemljom, i nes je bilo busilica sjecam se, i mislim da je bilo robota pa je valjda mecha nisam sto posto siguran, znam da su likovi bili uvjek nes nasmijeseni da je bilo puno djece i jedan lik je brijem imo žarko narančastu/crvenu kosu i goggles. Plz ak znate nekaj kaj zvuci ko ovo kaj sam ja rekao recite koji je možda, sve mi je nekako maglovito. | |
|
 | |
roverandom Moderator

Broj postova : 401 Join date : 14.04.2012 Age : 30 Lokacija : Slatina
 | Naslov: Re: Mecha Anime 3/9/2013, 8:31 pm | |
| tengen toppa guren lagan? | |
|
 | |
DobraKlopa Anime Star

| Naslov: Re: Mecha Anime 3/9/2013, 8:40 pm | |
| | |
|
 | |
DobraKlopa Anime Star

| Naslov: Re: Mecha Anime 3/9/2013, 9:22 pm | |
| Oke oke to je to tenksssss | |
|
 | |
Naga Anime Star

Broj postova : 19 Join date : 02.09.2013 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Mecha Anime 4/9/2013, 10:56 am | |
| Oh, pogledat ces jedan od naj macho anime-a. Da mogu izveo bi si lobotomiju samo da mogu opet iznova uzivati u njemu. | |
|
 | |
DobraKlopa Anime Star

| Naslov: Re: Mecha Anime 16/9/2013, 2:14 am | |
| Oke znači pogledah Gurren Lagann i epic je. No zanima me jedna stvar. Naime pogledo sam opet onda prvu epizodu jer me zanimala uvodna špica. Znači u prvoj epizodi Simon i ostali upravljaju arc-gurrenom (bar mislim). Eh sada tamo se nalazi Boota koji je u onom ljudksom obliku i zapovjeda koji da se topovi pucaju i Simon govori kako su im sve zvijezde neprijatelji. Naime ta scena se ne uklapa u nijedan dio priče. Boota je u ljudskom obliku samo kada je u onom labirintu za inteligentna bića koji je Anti-Spilar napravio. Zanima me dali sam ja nešto fulo, dali je to neki dio dodatnog lore-a ili je tek tolko napravljeno na pocetku da potaknu gledatelje da prate anime. | |
|
 | |
Rateptaker Anime Star

Broj postova : 2 Join date : 07.03.2014 Age : 26 Lokacija : Podstrana
 | Naslov: Re: Mecha Anime 7/3/2014, 11:19 am | |
| - DobraKlopa je napisao/la:
- Oke znači pogledah Gurren Lagann i epic je. No zanima me jedna stvar. Naime pogledo sam opet onda prvu epizodu jer me zanimala uvodna špica. Znači u prvoj epizodi Simon i ostali upravljaju arc-gurrenom (bar mislim). Eh sada tamo se nalazi Boota koji je u onom ljudksom obliku i zapovjeda koji da se topovi pucaju i Simon govori kako su im sve zvijezde neprijatelji. Naime ta scena se ne uklapa u nijedan dio priče. Boota je u ljudskom obliku samo kada je u onom labirintu za inteligentna bića koji je Anti-Spilar napravio. Zanima me dali sam ja nešto fulo, dali je to neki dio dodatnog lore-a ili je tek tolko napravljeno na pocetku da potaknu gledatelje da prate anime.
Ja mislim da je to nekakva poštapalica koja pokazuje mjeru do koje će se Simon razviti, iz kopača zemlje do kapetana broda/robota većeg od galaksije. | |
|
 | |
Nyxie Power Otaku

Broj postova : 239 Join date : 28.10.2012 Age : 31
 | Naslov: Re: Mecha Anime 28/3/2014, 11:05 pm | |
| Nisam puno mecha anime gledala ali pogledah Code Geass, Genesis of Aquarion i Aquarion Evol. Svi su dobri bili, i bas full zanimljivi. | |
|
 | |
Yumigami-Marie Anime Star

Broj postova : 23 Join date : 09.04.2014 Age : 29 Lokacija : Zaprešić
 | Naslov: Re: Mecha Anime 16/4/2014, 12:47 pm | |
| Počela sam gledati danas Code Geass jer svi ga ako ne hvale, barem spominju stalno + ne traje dugo stoga se smijem upustit u kratku avanturu jer kada počnem, ne prestajem gledati  a budući da nisam prestala gledati u prvih 3 epizoda, znači da ima prolaznu osjenu i od mene | |
|
 | |
Yumigami-Marie Anime Star

Broj postova : 23 Join date : 09.04.2014 Age : 29 Lokacija : Zaprešić
 | Naslov: Re: Mecha Anime 16/4/2014, 12:53 pm | |
| dodatak! na 8 sam epizodi ali nekako mi se čini da će Lelouch i Suzaku završiti na različitim stranama...jedva čekam da vidim kako će završiti I sviđa mi se izgled i svrha robota ili kako se ono više zove, u početku sam bila razočarana ali nije loše  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Mecha Anime  | |
| |
|
 | |
| Mecha Anime | |
|