| Japan | |
|
+13Saiko Nao freak Seph kasumi Bunny extraordinary dragon3d1 Rima Yuki Aru- chan Katja-chan anime freak Sophie 17 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Sophie Admin
Broj postova : 308 Join date : 29.01.2010
| Naslov: Japan 10/4/2010, 8:54 am | |
| Evo, napokon ja otvorila i ovaj dio foruma, jer vjerujema da je i Japan zaslužio imati svoj dio. Tema za raspravu će se već naći ^^ | |
|
| |
anime freak Anime Expert
Broj postova : 186 Join date : 02.02.2010 Age : 34 Lokacija : haha..pred laptopom!!
| Naslov: Re: Japan 10/4/2010, 11:59 am | |
| istina!!!! hehe... mene najviše fascinira njihov izgled.. znam da to možda zvuči mutavo.. ali tak su kawaii... haha.. i odjevanje.. i kultura opčenito.. ma sve! | |
|
| |
Sophie Admin
| Naslov: Re: Japan 10/4/2010, 12:27 pm | |
| - Spoiler:
- anime freak je napisao/la:
- istina!!!!
hehe...
mene najviše fascinira njihov izgled.. znam da to možda zvuči mutavo.. ali tak su kawaii... haha.. i odjevanje.. i kultura opčenito.. ma sve!
haha..evo za primjer sam se sjetila. Mi smo u školi prije koji tjedan imali japanski dan. Bile su predstavljanja njihovih kultura, dobili smo priliku vidjeti mnogo kimona (?). No, jesteli primjetili da je kod nas japan nekako.....nešto što jednostavno je čudno. Kada bi netko imao veze s japanom odmah bi bi nekako čudan. Kao i sa animeima, tko ih gleda, teško podnosi okolinu jer mu se izruguju. Barem je tako kod mene. | |
|
| |
Katja-chan Power Otaku
Broj postova : 202 Join date : 02.04.2010 Age : 26 Lokacija : Blizu VŽ-a =)
| Naslov: Re: Japan 10/4/2010, 12:31 pm | |
| Boli me birga za okolinu. Ako treba dokazati da sam otaku obukla bi i maido costume. | |
|
| |
Aru- chan Anime Expert
Broj postova : 186 Join date : 09.04.2010 Age : 28 Lokacija : On the Moon
| Naslov: Re: Japan 10/4/2010, 3:00 pm | |
| Voljela bih jednom podsjetiti Japan, lijepa je to država. Super su mi oni njihovi sufiksi -chan, -san, -kun etc. | |
|
| |
Yuki Anime Expert
Broj postova : 151 Join date : 19.04.2010 Lokacija : The Town
| Naslov: Re: Japan 20/4/2010, 5:10 pm | |
| - Spoiler:
- Citat :
- No, jesteli primjetili da je kod nas japan nekako.....nešto što jednostavno je čudno. Kada bi netko imao veze s japanom odmah bi bi nekako čudan.
takoje kod mene... čim spomenem nekog kawaii japanca oni odmah naprave neke zgađene face :x ---------------- zanimam me kako ste zavoljeli Japan?? ja sam ga zavoljela trenirajući judo (više ga ne treniram) pa sam prešla na anime (legendarni Naruto) i mange pa na kulturu (mama kupila knjigu Valdimira Devidea- Japan i riječnik *O*) | |
|
| |
Katja-chan Power Otaku
| Naslov: Re: Japan 21/4/2010, 4:30 pm | |
| Ja preko animea i mangi,pa preko pjesama,preko gledanja videa i dokumentaraca a nedavno preko Pocky-ja. :DD I da,moram priznati da sam je većinom onaj obični animanga tip. .nisam baš upoznata previše s drugim stvarima. | |
|
| |
Rima Admin
Broj postova : 75 Join date : 06.04.2010 Age : 29 Lokacija : The World That Never Was
| Naslov: Re: Japan 21/4/2010, 6:52 pm | |
| Meh... ja preko hrane! XD Pokusala sam raditi neke japanske specijalitete (vecina nije uspjela zbog lack of ingredients u nasim ducanima). Fascinirali su me i kulturom, jezikom. Onda sam pocela s animeom/mangama. Mjeseceva ratnica/Pokemoni se ne broje jer su bili sinkronizirani. Prvi je bio... Naruto? Onda sam pocela slusati openings/endings/soundtracks pa sam zavoljela njihovi glazbu. I kad se Prison Break (koji nema veze s ovim, al dobro) poceo prikazivati na rtl-u, pocela sam s origamijem. C: Sad pokusavam uciti neke izraze online i to. :$ Trenutno mi je najveca zelja da posjetim Japan i svojim ocima vidim sve te ljepote. *o* | |
|
| |
anime freak Anime Expert
Broj postova : 186 Join date : 02.02.2010 Age : 34 Lokacija : haha..pred laptopom!!
| Naslov: Re: Japan 23/4/2010, 4:15 pm | |
| - Spoiler:
- Sophie je napisao/la:
haha..evo za primjer sam se sjetila. Mi smo u školi prije koji tjedan imali japanski dan. Bile su predstavljanja njihovih kultura, dobili smo priliku vidjeti mnogo kimona (?). No, jesteli primjetili da je kod nas japan nekako.....nešto što jednostavno je čudno. Kada bi netko imao veze s japanom odmah bi bi nekako čudan.
Kao i sa animeima, tko ih gleda, teško podnosi okolinu jer mu se izruguju. Barem je tako kod mene.
yea...primjetila sam... na otaku ljude gledaju kao na freakove.. but that is ok with me.. ionako sam freak po prirodi.. | |
|
| |
Yuki Anime Expert
Broj postova : 151 Join date : 19.04.2010 Lokacija : The Town
| Naslov: Re: Japan 27/4/2010, 3:18 pm | |
| anime freak ti nisi freak... ti si... ANIME FREAK!! origami... [You must be registered and logged in to see this link.] ako nekoga zanima, imate prikazane animacije rađenja origamija... ja sam na prstenu | |
|
| |
dragon3d1 Anime Star
Broj postova : 39 Join date : 18.04.2010 Age : 33 Lokacija : nepoznata
| Naslov: Re: Japan 28/4/2010, 9:35 pm | |
| japan je jednostavno zakon! O.O | |
|
| |
anime freak Anime Expert
| |
| |
extraordinary Anime Expert
Broj postova : 150 Join date : 13.07.2010
| |
| |
Bunny Anime Star
Broj postova : 21 Join date : 03.10.2010 Age : 32 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Japan 10/10/2010, 12:24 pm | |
| Ja sam se prvi put upoznala s Japanom preko Sailor Moon, kad se tek počela prikazivati u HR i dok je još nisu sinkronizirali (sinkronizacija je bila živi užas ). Imala sam nekih 7, 8 godina i potpuno me fascinirao njihov jezik. Obavezno sam pratila svaku epizodu. Tada još nisam znala da postoje mange i ne sjećam se kako sam saznala za mange, ali sjećam se kako je jednom na tv-u bilo o nekoj knjižnici koja je imala mange. Polako su i ostale knjižnice uvodile mange, a tako i moja. No nikad ih nije bilo, sve su bile posuđene. <_< I onda sam naletjela na mange u Algoritmu i kupila svoju prvu mangu s 13 godina. :3 Od tada sam procitala 29 mangi. Japan - kultura i jezik su mi nešto nevjerojatno i posebno. Želim naučiti japanski, i žao mi je što se nisam upisala na neki tečaj ili školu prije, jer sad trenutno nemam vremena jer me čeka glupa matura. | |
|
| |
kasumi Anime Expert
Broj postova : 185 Join date : 16.08.2010 Age : 32
| Naslov: Re: Japan 10/10/2010, 5:38 pm | |
| | |
|
| |
Bunny Anime Star
Broj postova : 21 Join date : 03.10.2010 Age : 32 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Japan 10/10/2010, 7:55 pm | |
| | |
|
| |
Seph Anime Star
Broj postova : 31 Join date : 09.04.2010
| Naslov: Re: Japan 3/11/2010, 9:19 pm | |
| Evo da se pohvalim, počeo sam pisati za Plan B na T-portalu o Japanu pa možete komentirati. Napišite i o čemu bi ste željeli čitati. Link [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Katja-chan Power Otaku
| Naslov: Re: Japan 4/11/2010, 2:29 pm | |
| - Spoiler:
- Seph je napisao/la:
- Evo da se pohvalim, počeo sam pisati za Plan B na T-portalu o Japanu pa možete komentirati. Napišite i o čemu bi ste željeli čitati.
Link[You must be registered and logged in to see this link.]
maidos~~ um, je li prije u planub bio članak o Haruhi? Negdje sam vidjela to.. nažalost ne znam uopće gdje se planb prodaje(?!) | |
|
| |
Seph Anime Star
| Naslov: Re: Japan 5/11/2010, 8:30 am | |
| - Spoiler:
- Katja-chan je napisao/la:
- maidos~~
um, je li prije u planub bio članak o Haruhi? Negdje sam vidjela to.. nažalost ne znam uopće gdje se planb prodaje(?!)
Plan B se prodaje na kioscima gdje bi drugdje. Odsada rubrika Big in Japan više neće biti u časopisu, jer su mu smanjili broj strana već na t-portalu, svake srijede. Stari brojevi Plana B se često dijele besplatno kad su neki festivali ZFF ili Dox, ima ih često u studentskom centru u Savskoj. Evo popisa što je bilo u kojem broju 37. Yamato - anime/film 36. Kahimi Karie - j-pop 34/35. Hatsune Miku - vocaloid program 33. Ryuhei Kitamura - filmski redatelj 32. Gundam - anime 31. Ai Kago - j-pop 30. Haruhi Suzumiya - anime/manga 29. Final Fantasy - videoigre 28. Rumiko Takahashi - mangaka 27. Shinya Tsukamoto - filmski redatelj & Chika Umino - mangaka 26. Summer Wars - anime 25. Ayumi Hamasaki - j-pop 24. Kouta Hirano - mangaka & Japanski putopis 23. Tsutomu Nihei - mangaka 21. Neon Genesis Evangelion - anime 20. Resident Evil - videoigre/filmovi 19. Fullmetal Alchemist - anime 18. Naoki Urasawa - mangaka 17. Manga u Hrvatskoj - esej | |
|
| |
Seph Anime Star
| Naslov: Re: Japan 10/11/2010, 6:08 pm | |
| | |
|
| |
Seph Anime Star
| Naslov: Re: Japan 17/11/2010, 1:33 pm | |
| | |
|
| |
Nao freak Anime Star
Broj postova : 49 Join date : 22.09.2010 Age : 28 Lokacija : behind you *grins*
| Naslov: Re: Japan 21/11/2010, 9:12 pm | |
| heeh to je obecana zemlja ... upravo sam "dobila" kartu od stare za Tokyo u jednom smjeru hehe | |
|
| |
Sophie Admin
| Naslov: Re: Japan 22/11/2010, 2:03 pm | |
| - Spoiler:
- Nao freak je napisao/la:
- heeh to je obecana zemlja
... upravo sam "dobila" kartu od stare za Tokyo u jednom smjeru hehe
Lucky you xD | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
Saiko Anime Expert
Broj postova : 187 Join date : 09.01.2013 Age : 33 Lokacija : Varaždin/Zagreb
| Naslov: Re: Japan 16/1/2013, 11:14 pm | |
| U Japanu postoji emocija zvana amae - emocija međuovisnosti, simbioze i potpunog prihvaćanja od strane dr osobe. Na Zapadu amae se smatra nižom razinom razvoja, temelj društva je neovisnost, individualnost, promatranje sebe preko individualnih ciljeva. Isto tako iskrenost na Zapadu se promatra kao djelovanje u skladu s unutarnjim željama, a u Japanu makoto - iskrenost kao ispunjavanje društvene dužnosti, ne sukladno unutarnjim osjećajima, već potpuna predanost bez unutarnjeg konflikta. (izvor: gradivo za kolokvij xD) Zanima me vaše mišljenje koja vrsta zajednice vam se više sviđa? Amae ili nezavisnost? Makoto ili moji ciljevi? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Japan | |
| |
|
| |
| Japan | |
|